Cea mai buna geaca si jacheta pentru mers pe bicicleta

Cumpărați o jachetă de ciclism – asta contează

Fiecare ciclist poate confirma importanța îmbrăcămintei bune pentru ciclism – în special a celor care au fost deja surprinși de o furtună sau au supraestimat temperatura exterioară. În plus pe langa pantaloni, cel mai important element al unei garderobe solide pentru ciclism este o jachetă de ciclism adaptată nevoilor tale.

Care este diferența dintre jachetele de ciclism și jachetele funcționale și de antrenament?

Jachetele de ciclism sunt jachete de antrenament specializate, care sunt literalmente adaptate bicicliștilor: de cele mai multe ori, partea din spate a jachetei acopera mijlocul, iar mânecile acoperă partea din spate a mâinilor, astfel încât vântul să nu răcească partea superioară a corpului. Atunci când cumpărați o nouă jachetă de ciclism, ar trebui să luați în considerare și rezistența la vreme și greutatea ei.

Cum este echipată jacheta de ciclism optimă?

Geaca perfectă pentru ciclism combină toate avantajele unei geci funcționale obișnuite cu cerințele speciale pentru ciclism. Profilurile cerințelor pot diferi destul de semnificativ. În funcție de scopul pentru care doriți să utilizați jacheta de ciclism, există caracteristici ideale sau nepotrivite. Cu toate acestea, fiecare jachetă de bicicletă ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

  • Rezistenta la intemperii: jacheta dvs. de ciclism ar trebui să fie hidrofugă, rezistentă la vânt și respirabilă. O glugă pe care o puteți detasa cu ușurință pe vreme insorita este, de asemenea, o idee bună. Măsura în care jacheta de ciclism vă protejează împotriva vântului și a vremii este unul dintre factorii care au cea mai mare influență asupra prețului. Deci, aici ar trebui să fiți gata să faceți compromisuri, dacă este necesar.
  • Greutate și volum: Greutatea și volumul sunt indicatori care sunt mai importanți decât credeți. O jachetă care te face să transpiri din cauza geutatii nu poate fi o idee bună. La fel, jacheta dvs. de ciclism trebuie să fie cât mai ușor de depozitat – mai ales atunci când faceți un tur cu bicicleta.
  • Vizibil în trafic cu reflectoare: jacheta de ciclism optimă trebuie sa fie reflectorizanta, fie este echipată cu material reflectorizant, astfel încât să puteți fi văzut cu ușurință chiar și în situații de vizibilitate redusa și situații confuze.
  • Buzunarele jachetei:  Pentru majoritatea bicicliștilor, este suficient un buzunar interior și două buzunare exterioare care nu ies in afara. Un buzunar din spate pentru smartphone-ul tău sau chiar un suport pentru băuturi sunt necerare unui ciclist.

Cum ar trebui să se potrivească o jachetă de ciclism?

Ciclismul este un sport foarte activ, care necesită multă flexibilitate, în special în off-road. Așadar, aveți nevoie de senzația de a vă putea deplasa cat mai relaxat în fiecare situație.

Există diferențe între jachete de ciclism pentru femei și bărbațI?

Funcțiile individuale ale jachetelor de ciclism nu diferă în funcție de sex. Există doar diferențe de mărime și culoare. În ambele variante, totuși, se acordă atenție vizibilității în trafic, motiv pentru care elementele reflectorizante sunt prezente pe toate jachetele atât în ​​femei, cât și în bărbați și copii.

Cum arată jacheta ideală pentru mountain bike?

Ciclismul montan este un sport extrem. Ne zgâriem în mod constant in ramuri, trunchiuri de copaci, pereți de piatră sau propria bicicletă, motiv pentru care echipamentul MTB este deosebit de solicitat. Materialul noii dvs. jachete MTB ar trebui să fie corespunzător sportului montan – deoarece cumpărarea unei geci noi de bicicletă în fiecare sezon poate fi costisitoare.

În plus, o croială de calitate este chiar mai importantă pentru ciclismul montan decât pentru orice altă variantă de ciclism. Agilitatea și capacitatea de reacție sunt necesare în mod constant atunci când ciclismul montan și jacheta MTB ar trebui să poată face față acestui lucru în consecință.

De ce jachetă de ciclism am nevoie pentru un tur cu bicicleta?

Acest lucru depinde de durata turului cu bicicleta. Pentru un tur de o zi, împachetați doar jacheta de care raportul meteo spune că cel mai probabil veți avea nevoie. Dacă aveți de gând să călătoriți câteva zile sau chiar săptămâni, o jachetă impermeabilă, rezistentă la vânt și ușoară este uneori cea mai importantă piesă vestimentară din bagaj.

De ce volumul șI greutatea sunt atât de importante într-o jachetă de ciclism?

Ai circulat vreodată cu bicicleta imbracat în jacheta de iarnă? Acum imaginați-vă că urcați și coborâți munți cu această jachetă sau că trebuie să o păstrați în geantă. Este posibil ca greutatea să nu fie la fel de esențială la mersul pe bicicletă ca la drumeții, dar sunteți încă fericiți de fiecare gram pe care nu trebuie să îl purtați.

Ce jachetă de ciclism pentru ce sezon?

În mod ideal, ar trebui să cumpărați o jachetă de ciclism potrivită pentru fiecare anotimp. Costă puțin mai mult, dar pe termen lung economisești bani și ai mai mult spațiu în dulap. În plus, a fi sincer cu tine însuți este un sfat bun: De fapt, ciclezi atât de des iarna încât merită să cumperi o jachetă de bicicletă mai scumpă? Sau nu este suficientă jacheta de vară în combinație cu principiul de ceapă?

Geaca de ciclism potrivită pentru iarnă…

… trebuie doar să vă mențină cald într-o măsură limitată, deoarece corpul produce căldură singur în timpul exercițiului. Căldura produsă este apoi reținută de materiale izolatoare speciale, cum ar fi Gore Tex.

… este adaptabil pentru utilizare în Europa de Est: puteți pune pe dedesubt straturi calduroase sau jacheta vine cu o bluza din fleece detașabilă. Criteriile importante pentru vară sunt că sunt hidrofuge și respirabile în același timp.

Care sunt avantajele unei veste de ciclism fără mâneci?

O vestă pentru ciclism este potrivită în special pentru vreme bună sau excursii în regiuni calde precum Italia, Grecia sau Spania, deoarece puteți evalua mai bine riscul de ploaie aici. O vestă de ciclism strălucitoare, atrăgătoare, este de asemenea concepută în viața de zi cu zi.

Care este îmbrăcămintea adecvată pentru ploaie atunci când mergeți cu bicicleta

Dacă intenționați să mergeți cu bicicleta pe orice vreme, echipamentul de ploaie solid ar trebui să-și găsească drumul în garderoba dvs. Acestea includ pantaloni de ploaie, pantofi de ciclism, glugă cu vizor transparent sau ochelari nuanțați și mănuși de ciclism hidrofuge. Dacă ciclismul zilnic pe ploaie rămâne excepția, un poncho bun pentru ploaie va fi suficient pentru ploi abundente.

Categories:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *