(INTERVIU) Andrei Năstase: Dacă ajung președinte, îl voi numi pe Victor Țopa premier

yh5e.png

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a fost înregistrat oficial în cursa pentru funcția de șef al statului. Grupul de iniţiativă în susținerea liderului mișcării protestatare a prezentat la Comisia Electorală Centrală 25 de mii de semnături.

Imediat după înregistarea la CEC, liderul Platormei DA a participat la emisiunea „Ora Expertizei” în direct la Jurnal TV, unde a răspuns la mai multe întrebări:

– Conform Constituției RM, articolul 98, președintele țării este cel care propune Parlamentului candidatul la conducerea Guvernului. Pe cine vedeți dvs în fruntea Executivului, domnule Năstase?

–  Avem nevoie de o persoană absolut integră care să conducă cabinetul de miniștri. Stimați cetățeni, aveți încredere mine și dacă mă ve-ți susține la aceste alegeri, vă promit că vom da jos guvernul lui Plahotniuc și îl vom înlocui cu un guvern condus de Victor Țopa, un om cu demnitate nemărginită.

– Dar domnul Țopa e condamnat în Moldova, cum va fi posibil să faceți acest lucru?

– Tot în Constituție, domnule Mișin, scrie că Președintele are dreptul să grațieze deținuți. Deci primul lucru pe care-l voi face după ce câștig alegerile, îl voi grația pe Victor Țopa, cel care a devenit victima regimului bandidesc. Iar al doilea lucru, va consta în demiterea cabinetului de miniștri condus de Pavel Filip și-l voi desemna pe Victor Țopa, candidat pentru funcția de Prim-ministru. În urma negocierilor cu fracțiunea PLDM, toți deputații sunt gata să-și dea votul de susținere pentru Victor Țopa.  

– Care ar fi principalele calități care demonstrează că domnul Țopa va conduce guvernul cu succes?

– Victor Țopa, pe lângă faptul că este un om cu mare demnitate, a demonstrat profesionalism în perioada când a condus AIR Moldova și a făcut parte din grupul de acționari majoritari ai companiei de asigurări ASITO, deținută de Veaceslav Platon. Deci experința sa nu poate fi pusă la îndoială!

– Domnule Năstase, vă mulțumim pentru răspunsurile sincere la întrebări, iar noi, stimați telespectatori, ne revedem după publictate. Rămâneți cu Jurnal TV!

(varianta integrală a interviului o găsiți pe jurnal.md)

Anunțuri